Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Doorlopers - carrièreflow


Doorlopers, net als bijvoorbeeld kruiswoord, Zweedse puzzels en filippines, zijn taalpuzzels die opgelost worden door het juiste woord bij de omschrijving te vinden. Doordat een doorloper geen woordgrenzen heeft omdat de zwarte vakjes ontbreken, zijn ze per definitie moeilijker dan puzzels die wel een afgekaderd diagram hebben. Hiervoor heb je een dosis denkwerk, woordenschat en oplossend vermogen nodig.

Naast dat de te vinden woorden moeilijker worden, bevatten boekjes van een hogere moeilijkheidsgraad ook doorlopervarianten die net wat uitdagender zijn. Je vindt een overzicht daarvan in onderstaande blogpost.


Doorloper: 8 verschillende varianten uitgelegd

LEES OOKDoorloper 3* is onze instapeditie en bevat rechttoe/rechtaan doorlopers maken. Geen varianten.

En ben je daarna toe aan een niveautje hoger? Stoom dan door in Doorloper 4*. Vind je die zwarte vakjes toch wel handig, ga dan verder in Kruiswoord 4*. Dat is geluk op de vierkante centimeter.


Meer uitdagingAnder segmentIn deze editie is het rechttoe/rechtaan doorlopers maken. Geen varianten. Alleen net een tikje lastiger dan de woorden uit Doorloper 3*

En ben je toe aan wat meer variatie? Probeer dan de Doorloper 4* Bundel eens. Dubbeldik en bevat varianten als "omgekeerd" en "ongenummerd". 

In een ander segment kun je de Zweedse puzzel eens proberen. Hiervoor heb je dezelfde woordenschat nodig, alleen wijkt het diagram af.


Meer variatieAnder segmentIn deze dubbeldikke bundel staan niet alleen meer, maar ook vooral bijzondere doorlopers. Omgekeerde bijvoorbeeld, of zonder nummers. Extra dik, extra uitdagend.

Houd je het bij normale doorlopers maar ben je toe aan een niveautje hoger? Geen probleem. Dan pak je door met doorloper 5*.


Meer uitdagingAnder segmentIn deze editie vind je naast de klassieke doorloper, ook varianten als "klinkerloos" en "ongenummerd".  Al een uitdaging op zich.

En ben je daarna toe aan een niveautje hoger? Dan ben je toe aan Doorloper 6*.  Deze extra grote uitgave gaat nog een stapje verder qua varianten, zo heeft deze uitgave de "doorloper duo". Vind je de zwarte hokjes wel zo prettig? Ga dan verder in Kruiswoord 5*.


Meer uitdagingAnder segmentIn dit grote formaat kun je naar hartelust doorlopers maken, inclusief uitdagende varianten.

Toch nog een tandje erbij? Dan kom je aan bij expertvariant Doorloper 7*.  Deze bevat maar liefst 8 verschillende varianten. Ander segment proberen? Dan is misschien deze Zweedse editie iets voor je. 


Meer uitdagingAnder segmentDit grote formaat met grotere puzzels en 8 verschillende varianten is het erepodium van de Doorlopers.


Niveautje hoger is er niet, maar houd je van taal dan zijn er nog genoeg andere interessante puzzelsegmenten het puzzelen waard. Kruiswoord- en Zweedse puzzels hanteren dezelfde puzzelwoorden in een ander puzzeldiagram, cryptogrammen laten je anders naar taal kijken en de 10 voor Taal-reeks is voor de echte taalvirtuozen. 

Keertje proberen?


Ander segmentAnder segment


Omschrijving

 

 

Oplossing

Jammerend

Rangorde

 

Klagend

Klassement

 

Kapgebint

Hypothetisch

 

Spant

Speculatief

 

Substituut

Schijngeneesmiddel

 

Plaatsvervanger

Placebo

 

Snelheid vh geluid benaderend

Gewelfvak in een kerk

 

Plaatsvervanger

Placebo

 

Stroef

Veenarbeider

 

Sleeuw

Slatwerker

 

Omschrijving

 

 

Oplossing

Jammerend

Rangorde

 

Klagend

Klassement

 

Kapgebint

Hypothetisch

 

Spant

Speculatief

 

Substituut

Schijngeneesmiddel

 

Plaatsvervanger

Placebo

 

Snelheid vh geluid benaderend

Gewelfvak in een kerk

 

Plaatsvervanger

Placebo

 

Stroef

Veenarbeider

 

Sleeuw

Slatwerker

 

Moeilijkheidsgraad

Puzzelboekje


1

Rechtop

 

Staand

 

2

Schitterend

Het eten fijnmaken

 

Prachtig

Prakken