Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

 

 

Ingrid over Tectonics ®:
"Net zo verslavend als een Netflix-serie"


 Puzzelmania

 #verslingerd


Ingrid Pappot (58) heeft 2 dochters, is werkzaam als financieel adviseur en helemaal verslaafd aan tectonics. In haar woonplaats Nieuwveen puzzelt ze dagelijks de sterren van de hemel en ook haar dochters heeft ze inmiddels met haar liefde voor puzzelen ‘besmet’.

“Voor mij zijn tectonics minstens zo verslavend als een goede Netflix-serie. Ik moet mezelf ‘s avonds soms echt dwingen om m’n boekje weg te leggen. Om er de volgende ochtend achter te komen: ‘Hoezo kon ik daar gisteren niet opkomen?’

 

Sudoku

De liefde voor puzzelen zat er al vroeg in, vertelt Ingrid als we haar spreken. Als jong meisje maakte ze graag kruiswoordraadsels en legpuzzels. Groot fan werd ze pas toen zij en haar man tijdens een vakantie op een sudoku stuitten. Een puzzel waar ze voor die tijd nog nooit van hadden gehoord. 

 

Er was één probleem: ze kregen ‘m niet opgelost. De puzzel stond op een placemat van een restaurant waar ze op dat moment zaten. “En dus gingen die placemats, hup - mee naar de hotelkamer. Daar heb ik de sudoku zelfs nog op papier uitgeschreven, want het moest en zou me lukken.” En of het lukte? Jazeker. Vanaf dat moment is het sudoku-hek van de dam. 

 

Ingrid: “Een paar dagen later, we waren toen in Valkenburg, zijn we een boekwinkel ingelopen om een paar sudoku-puzzelboekjes te kopen. Dat was het begin van een lange periode sudokuen. Tegen elkaar in. Allebei dezelfde puzzel en puzzelen maar. Zaten we dan, op het terras, met allebei een drankje en hetzelfde boekje op tafel. In het begin kon ik mijn man nog verslaan, qua snelheid en niveau, maar na verloop van tijd niet meer.”

 

Het Top 2000 Puzzelboek


Nog altijd is puzzelen een belangrijk onderdeel van Ingrids vakanties. “Mijn dochters heb ik inmiddels ook besmet. Als we op reis gaan, begint dat met puzzelboekjes kopen op Schiphol. Afgelopen vakantie kochten we nog Het Top 2000 Puzzelboek. Dat is ongelofelijk leuk om met elkaar te doen, want iedereen weet wel iets van muziek. Mijn jongste dochter is de minst fanatieke puzzelaar, maar op deze manier kan ook zij heerlijk meedoen.

 

Tectonics ®

Als Ingrid alleen puzzelt, en dat doet ze dagelijks, dan zijn dat tegenwoordig eigenlijk altijd tectonics. “Ja, dat is het op dit moment helemaal”, vertelt ze. “Voor mij dan. Dat komt omdat tectonics meestal lekker kort zijn, terwijl sudoku’s vaak een hele bladzijde beslaan.”

 

Ze vervolgt: “Je kan wel zeggen dat ik verslaafd ben, ja. Terwijl ik de puzzel tot voor kort niet eens kende. Ik kan letterlijk niet wachten op een volgende editie. Zo heb ik laatst drie keer hetzelfde puzzelboekje gekocht, omdat de nieuwste editie nog niet was verschenen. Dan maak ik dus drie keer dezelfde puzzels. Je onthoudt de oplossingen toch niet. Daarom voelt het elke keer toch weer als iets nieuw. Het frappante is trouwens dat ik elke keer bij dezelfde puzzels blijf hangen. Ergens zit er dus een blokkade in mijn hersenen dat ik bepaalde gedeelten niet voor elkaar krijg. En dat is dan niet alleen de eerste keer zo, maar ook de tweede én de derde keer. Heel grappig.”

 

Maar wat maakt die tectonic dan toch zo ongelofelijk leuk vind? “Nou, ik hou gewoon heel erg van cijfers”, aldus Ingrid. “Ik werk er natuurlijk ook mee - en bovendien werkt dit voor mij heel ontspannend. Nog even vlak voor het slapen een kort puzzeltje doen, heerlijk."

Cryptogrammen

En dan, tot slot: gaat Ingrid ooit nog een keer haar sudokuboekjes afstoffen of een totaal andere puzzel proberen? “Ik denk het wel hoor. Sowieso zou ik het leuk vinden om een keer een cryptogram te voltooien. Die hebben met taal te maken. Daar zou ik me echt graag in willen ontwikkelen, want het lukt me simpelweg niet. Ik kan nog net een paar woorden bedenken, maar voor de rest blijf ik in rondjes draaien. 

 


Ook eens een Tectonic ® maken?

 

Nieuwsgierig geworden naar deze puzzelvariant?

We hebben meer informatie over wat een Tectonic ® is en hoe je deze oplost.

 

Wil je eens een puzzel proberen? We hebben er een aantal voor je en wellicht raak jij net zo verslingerd als Ingrid.