Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

 

 

De work-out voor je hersenen:
5x puzzelboekjes voor een fitter brein


Toplijstje

#hersengymnastiek #puzzelfjefit


Puzzelen is goed voor je hersenen. En dat zeggen niet alleen wij, dat zegt ook neuropsycholoog Erik Scherder. Wie kent ‘m niet. Volgens Scherder zorgt puzzelen in elke vorm voor een fitter brein, dus of je nou van de sudoku houdt of  in team-woordzoekers zit: het is allemaal goed. De truc is om jezelf uit te blijven dagen. Oftewel: elke keer een niveautje hoger. 

Rest ons slechts om de ideale puzzelboekjes aan te reiken. Komen ze, vijf om precies te zijn.

1. Mindful puzzelen

Hoe fijn zou het zijn als er een knop bestond waarmee je de wereld om je heen even helemaal zou kunnen vergeten, en in een staat van totale ontspanning terechtkomt. Kortom: een knop waarmee je je even uitzet - in een wereld waarin alles en iedereen áán staat. Goed, díe knop hebben we niet - maar met dit Mindful Puzzelen Magazine komen we verdraaid dichtbij.

2. Pauze Puzzels - Logisch

De sudoku’s, tectonics, logikwissen en tentje-boompjes in deze Pauze Puzzel Logisch zijn in 10 minuten te maken. Je hersenen zijn dan druk bezig met logisch redeneren, elimineren en strategisch denken. Jij blij, brein blij. 100% puzzels = 100% energie. Dus of je nou thuis bent, in de tuin of op het toilet, duik in een Pauze Puzzel en laad je batterij op met je brein. Met die gezonde gewoonte kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wij zeggen: veel plezier en een fijne puzzelpauze. 

3. Sudoku 3-4* Kampioen

Ben je gek op sudoku? Dan is dat goed nieuws voor je hersenen. Sudoku’s trainen je logisch inzicht en zijn daarmee ideaal om je brein fit te houden. Eén klein obstakel: de keuze op sudoku-gebied is reuze, dus als je door de bomen het bos niet meer ziet, snappen we dat maar al te goed. Gelukkig zijn wij daar om je de weg te wijzen. En wel door de Sudoku 3-4 Kampioen voor je neus te schuiven. Dit puzzelboekje is het populairste Sudoku puzzelboek op prettig instapniveau, dus ook leuk voor iedereen die tot nu toe dacht dat Sudoku een bijzonder soort sushi was. 


Van sudoku tot logikwis: dit doen deze puzzels met je brein


4. Mindful kleuren

Even helemaal niks doen én tegelijkertijd aan je breinfitheid werken: het kan. 
Deze eerste editie van Mindful Kleuren is het enige wat je nodig hebt. Want als je tekent, denk je verder aan niks. Ja, welke kleur je in welke vorm of vakje wil hebben, maar verder sta je even helemaal uit. Ga voor een totale reset met mediterende mandala’s, prachtige natuurkleurplaten en creatieve tekenopdrachten. 100% focus, 100% offline. Waar wacht je nog op?

5. Pauze Puzzels - Taal

Hierboven tipten we Pauze Puzzel Logisch al eerder, maar deze editie staat in het teken van taal. Daarbij kun je denken aan puzzels als paardensprongen, legletters, cryptokrakers, visitekaartjes of beeldrebussen, en ook deze zijn allemaal weer in 10 minuten te maken. Een fijne break terwijl je ondertussen werkt aan je woordenschat. Erik kan tevreden zijn.