Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Tectonic ® uitleg

Het principe is van een tectonic puzzel is eenvoudig. Een tectonic puzzel heeft een diagram dat is opgedeeld in blokken van een tot en met vijf vakjes. In die vakjes moeten vervolgens cijfers worden geplaatst. Wanneer het blok bestaat uit één vakje, komt er het cijfer 1 in te staan. Een blok van twee vakjes krijgt de cijfers 1 en 2; in een blok van drie vakjes moeten de cijfers 1, 2 en 3 komen, etcetera. De bedoeling is het diagram zo in te vullen, dat vakjes met dezelfde cijfers elkaar niet raken, ook niet schuin.

Spelregels Tectonic ®

In het gekleurde blok kan enkel de 1 komen.

Tectonic 1

In de vakjes grenzend aan de net ingevulde 1 mag geen 1 komen. Daarom moet in het nu gekleurde vakje de 1 staan. In het grijze vakje moet een 5 komen, want eromheen staan al de 1, 2, 3 en 4. Wanneer we op deze manier verdergaan, komen we op het volgende punt:

Tectonic 2

In dit grijze vakje moet de 4 komen te staan. In de aangrenzende vakjes eronder moeten namelijk de 1 en de 2 nog een plaats krijgen. Waar ze precies komen is nog niet duidelijk, maar ze zorgen er wel al voor dat in het gekleurde vakje nog maar een optie overblijft: de 4.

Tectonic 3

En uiteindelijk vormt dit de oplossing van de Tectonic ® puzzel.

Tectonic 4

 


Vind tectonic ® puzzels onder andere in: