Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Zweedse puzzel oplossen

Het oplossen van een zweedse puzzel lijkt erg op het oplossen van kruiswoordraadsels. Het enige verschil is dat de omschrijvingen niet naast het diagram staan maar ín het diagram. Bij elk omschrijvingsvakje wordt met een pijl weergegeven in welke richting het antwoord moet worden ingevuld.

Spelregels Zweedse puzzel

Zweedse puzzel
Vul horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen. Ieder vakje staat voor één letter, waarbij de letter IJ als één letter wordt gezien. Breng hierna de letters over naar de gelijk genummerde vakjes in de oplossingsbalk onder de puzzel.

Zweedse puzzel 1

Kronkel
Vul horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen. Vul daar waar gevraagd het ontbrekende woord van de uitdrukking of van het spreekwoord in.

Zweedse puzzel 2

Code
Deze puzzel is een combinatie van een zweedse puzzel en een codekraker. In deze variant zijn alle letters gecodeerd. Gelijke cijfers zijn gelijke letters.

Zweedse puzzel 3

Woordsom
Vul horizontaal en verticaal de woorden in met behulp van de omschrijvingen. Een paar van de woorden die je zoekt, zijn in twee delen omschreven.

Zweedse puzzel 4

 

Duozweeds woordzoeker
Dit is een combinatie van een zweedse puzzel en een woordzoeker. Zoek in het diagram de woorden op die in de woordenlijst zijn weergegeven. Als alle woorden uit de lijst zijn weggestreept vormen de overgebleven letters van links naar rechts en van boven naar beneden gelezen de oplossing. Deze noteer je vervolgens bij de gemarkeerde omschrijving in het zweedse diagram. Vul daarna horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen.

Zweedse puzzel 5

Zweedse legpuzzel
Deze variant is een combinatie van een zweedse puzzel en een legpuzzel. Los de zweedse puzzel op en leg vervolgens letterlijk de woorden uit de woordenlijst in het diagram.

Zweedse puzzel 6

 


Vind zweedse puzzels onder andere in: