⏰ Levertijden zijn gedurende de lockdown langer dan je van ons gewend bent.

  • Gratis verzending in Nederland en België Kosteloos bij je thuisbezorgd
  • Altijd de beste aanbiedingen                  Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
  • Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Sudoku

De sudoku is een puzzel die bestaat uit negen blokken van 3×3 vakjes. In elk vakje hoort een cijfer van 1 tot en met 9 te staan.

Puzzel uitleg

Vul de puzzel zo in, dat in elke rij, elke kolom en elk blok van 3×3 vakjes de cijfers 1 tot en met 9 een keer voorkomen, zoals hieronder is weergegeven.

Sudoku 1

Het is verstandig om je te concentreren op een cijfer. Aangezien een cijfer niet tweemaal in eenzelfde vierkant of rij mag voorkomen, kan de 1 in het linker vierkant, enkel links in de onderste rij, komen te staan. Van hieruit kun je de puzzel verder invullen.

Sudoku 2

Sudoku 2468

Deze puzzel bevat een mix van drie verschillende variaties: de omschrijvingen zijn ongenummerd gegeven, sommige woorden vul je van achteren naar voren in en tot slot lopen de woorden soms door op de volgende regel.

Sudoku 2468

Sudoku Twins

Deze sudoku bestaat uit twee sudoku’s met drie gemeenschappelijke blokken (grijs vlak). Vul de Sudoku Twins zo in, dat bij beide sudoku’s in elke rij, elke kolom en elk blok van 3×3 vakjes de cijfers 1 tot en met 9 een keer voorkomen.

Sudoku twins

 

Sudoku 13579

Vul de puzzel zo in, dat in elke rij, elke kolom en elk blok van 3×3 vakjes de cijfers 1 t/m 9 een keer voorkomen. In de grijze vakjes komen alleen oneven getallen.

Sudoku 13579

 

Sudoku Hyper

Niet alleen elke rij, elke kolom en elk blok van 3×3 vakjes krijgen de cijfers 1 t/m 9, ook de vier grijze vierkanten bevatten deze cijfers.

Sudoku Hyper

 

Sudoku X

Niet alleen elke rij, elke kolom en elk blok van 3×3 vakjes krijgen de cijfers 1 t/m 9, ook de twee diagonalen bevatten deze cijfers.

Sudoku X

 

X-Wing

Het getal 3 is kandidaat in de X van R1-K1, R1-K9, R7-K1 en R7-K9 en komt dus niet in R5-K1, R9-K1 en R9-K9. Dus R5-K1=4.

Y-Wing

De getallen 1, 6 en 9 zijn de enige kandidaten in de door R3-K7, R1-K9 en R3-K1 gevormde Y-wing, die R1-K3 insluit. Daar kan de 9 niet. Dus R1-K9=9.

Sudoku wing


Sudoku vind je onder andere in: