Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Over Denksport

1930

Eerste uitgave Denksport

Onze eerste periodieke puzzeluitgave verscheen op 3 oktober 1930 onder de naam Denksport.  Een gevarieerd puzzelblad, met o.a. kruiswoordraadsels, rebussen, getallenraadsels en een schaakrubriek.

1950

Denksport start met coverbeelden

Sinds de jaren 50 wordt er voor de voorkant van onze Denksport boeken met zorg beeldmateriaal uitgezocht. Elke titel heeft een eigen thema. Daarbij wordt ook rekening  gehouden met het jaargetijde. Denk aan lente foto’s met bomen in bloei. Dit beeldmateriaal draagt mede bij aan de herkenbaarheid.

1979

Het sterrensysteem wordt geïntroduceerd

Omdat er steeds meer soorten puzzelboeken met verschillende niveaus kwamen, werd het noodzakelijk om een duidelijk moeilijkheidssyteem in te voeren. Daarom introduceerde we in 1979 het sterrensysteem: hoe meer sterren, hoe moeilijker de puzzel.

1980

Denksport bestaat 50 jaar en brengt 1e jubileum editie uit

In 1980 bestonden we alweer 50 jaar. Hiervoor brachten wij in oktober een jubileum uitgave uit. Deze editie bevatte replica pagina’s van de allereerste Denksport!

2005

Denksport haalt Sudoku naar Nederland/België

In 2005 maakte Nederland en België kennis met sudoku. Een puzzel die vandaag de dag niet meer is weg te denken in onze dagelijkse vrijetijdsbesteding. Zo blijkt sudoku een zeer geliefde puzzel te zijn in het openbaar vervoer en wordt menigeen uitgedaagd door de vele sudokuvarianten die er inmiddels zijn waaronder Sudoku 2468, Sudoku twins, Sudoku X en Sudoku Killer.

2007

Bingo!, huidige Win!, valt voortaan onder Denksport

Vanaf 2007 vallen de twee succesvolle puzzelmerken Bingo! en 10 voor Taal ook onder het merk Denksport. De boeken ondergingen gelijk een restyle en kregen een uitbreiding.

2011

Eerst Denksport puzzelapp gelanceerd

Steeds vaker wordt er ook digitaal gepuzzeld. In 2011 lanceerde wij daarom onze eerste app; Kruiswoord app in Nederlands, Engels en Frans. Later zijn er nog meer puzzelapps ontwikkeld waarop de liefhebbers naar hartenlust kunnen puzzelen.

2013

Denksport Junior wordt officieel merk voor kinderen 2 t/m 12 jaar

Dat puzzelen niet alleen maar voor volwassenen hoeft te zijn, blijkt wel uit de populariteit van Denksport Junior. Op een speelse manier geef je kinderen met puzzels een leuke vrijetijdsbesteding, maar helpt hen ook indirect hun woordenschat en denkvermogen te vergroten. Denksport Junior is er voor kinderen vanaf 2 jaar.

2014

Denksport lanceert kleurtitels

Kleuren voor volwassenen werd in 2014 een internationale hype. Net als puzzelen is kleuren een hobby voor volwassenen geworden. Van mandala’s tot kleur op nummer en zoekplaatjes tot lijnpuzzels. Ook vandaag de dag brengen wij nog diverse kleurboeken voor volwassenen uit die zorgen voor uren kleur-,teken- en puzzelplezier.

2020

Denksport 90 jaar

90 jaar lang brengt Denksport voor duizenden mensen in Nederland en België een unieke vorm van ontspanning. Puzzels intrigeren, amuseren en fascineren en zorgen voor een aangename tijdsbesteding. Ter ere van dit jubileum lanceert Denksport een geheel nieuw puzzeltijdschrift, Denksport Magazine. Met een gevarieerd aanbod van lichte puzzelsnacks tot diepe doordenkers, haalt het 128 pagina’s dikke Denksport Magazine alles uit de kast om de iedereen, van jong tot oud, deze zomer aan het puzzelen te krijgen.