Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Van Tetris tot Tatjana:
dit is Het Typisch Jaren 80 Puzzelboek


 Specials

#Puzzeltjespeciaal


Van Keith Haring tot de compact disc en Ma(ra)donna tot danoontje: de jaren 80 waren legendarisch. Zo niet iconisch. Dat er al immens veel geschreven, gezongen en gepraat is over dit decennium, is dan ook niet zo verwonderlijk. Maar er over gepuzzeld? Dát is er weinig. En precies daarom heeft Denksport er een special over uitgebracht.

En geloof ons: het Typisch Jaren 80 Puzzelboek is genieten in het kwadraat


Deze heerlijke trip down memorylane is ingedeeld in vijf hoofdstukken: Politiek&Geschiedenis, Trends&Uitvindingen, Muziek, Sport en Film&Tv met elk elf superoriginele puzzels om je brein over te breken en je helemaal terugbrengen naar de tijd van toen. Een fotoquiz over de beroemde fotomodellen uit die periode (inderdaad: Cindy, Naomi en Kate) bijvoorbeeld, of een Welles Nietes over de muzikale hoogte- (of diepte)punten uit die tijd. Of je test je kennis met de meerkeuzepuzzels, verhaalwoordzoekers en quizzen uit het boek.

We nemen je mee langs enkele hoogtepunten - kun je daarna moonwalkend met je beenwarmers en discman op je hoofd naar de winkel rennen.

 

Kun je dansen op de maan?
Altijd al willen weten, maar ondanks dat je het 236 keer hebt meegezongen, heb je het antwoord waarschijnlijk nog steeds niet gevonden. Geeft niet - misschien lukt het met de quizfilippine over de Nederpop uit de jaren 80 wel.

Weet jij bijvoorbeeld in welke film Vanessa (die overigens nu weer gewoon Connie Witteman heet) naast André van Duin een klein rolletje speelde? Of welke groente in de titel van het tamelijk absurdistische hitje van Drs. P uit 1984 staat, naast prei, knolraap en lof?

Als je alle tien vragen juist beantwoordt, ontvouwt de oplossing zich vanzelf.

 

May de vorst be with you
We kunnen ons een leven zonder tegenwoordig nauwelijks meer voorstellen, maar in de jaren 80 was de sportschool - en vooral de opkomst ervan - een waar fenomeen. Met Arnold ‘I’ll be back’ Schwarzenegger als lichtend voorbeeld. Maar voor wie liever naar bewegende mensen keek dan zelf een spier te ver(t)rekken, was er ook genoeg te beleven.


Van sudoku tot logikwis: dit doen deze 11 verschillende puzzels met je brein


Zo was er natuurlijk de winst van Oranje op het EK Voetbal in 1988 (met Gullit-pruiken en Wij houden van Oranje als tijdelijk nieuw volkslied - maar van welke artiest?); groot wielersucces tijdens de Tour de France (maar was Jan Janssen de eerste? En was Joop Zoetemelk met zijn 38 lentes de oudste wereldkampioen ooit?) maar ook de deelname van prins Willem-Alexander aan de Elfstedentocht. Maar dat wisten we pas toen hij gefinished was. Want onder welke naam had hij zich ook alweer ingeschreven?

 

Tetris en Troetelbeertjes
Als kind in de jaren 80 verveelde je je vaak echt helemaal de tandjes. Ja, dat kon toen nog. Op rolschaatsen, hoelahoepen en elastieken ben je - eighties kid of niet - na een tijdje ook wel uitgekeken. En die Rubik’s Cube kon ook vreselijk frustreren.

Gelukkig werd er nog veel meer uitgevonden en gelanceerd. Zoals de magnetron, de eerste Nederlandse zoekmachine Ilse, en de laserprinter. En ook binnenskamers ging de boel op de schop. Zo kwam er in de Nederlandse woonkamers geen schrootje, leefkuil of kurkwand meer in. Pronken zouden we. Maar waarmee? En van welke Nederlandse interieurontwerper was wit het handelsmerk?


More, more, more (meezingen mag)

Word je hier nou helemaal wild van? Snappen we - hadden wij ook. En het goede nieuws is, er is veel meer. Meer puzzels, weetjes, foto’s en bovenal: nostalgie. Het hele Typisch Jaren 80 Puzzelboek kun je hier bestellen, of je springt op je lolobal naar de boekhandel. Genoeg plezier voor een hele rit naar Spanje.