Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

 

 

Kraken maar, dat brein:
Deze puzzels kun je online spelen


 Toplijstje

 #evenlekkeronline#onlinepuzzelgeluk


Er gaat weinig boven puzzelen op papier. Pen en wat lekkers in de aanslag en gaan. Alhoewel… een online puzzel is ook niet verkeerd. Je tijd wordt bijgehouden, je speelt een keer tegen een ander (of tegen jezelf), en het scheelt je weer een ritje naar de papierbak. En dat lekkers, dat kan natuurlijk ook gewoon achter je computer worden verorberd. Net als dat dopamineshot trouwens, dat je krijgt omdat je meteen weet of je antwoord goed is en je de online puzzel goed hebt opgelost.

Waar je moet beginnen? We zetten vijf puzzels die zich perfect lenen voor online spel voor je op een rij. 

 

1. Kruiswoordpuzzel

Voor geluk heb je soms niet veel nodig. Eén centimeter kan al genoeg zijn. En als je bedenkt dat een kruiswoordpuzzel heel veel vierkante centimeters bevat, snap je dat het oplossen ervan één groot feest is. Voor jou, maar ook voor je hersenen. Die leggen namelijk creatieve verbanden, waardoor je letter voor letter dichter bij de oplossing komt. Geloof ons: er kan weinig op tegen het geluid van openklappende luikjes in je hoofd. Ja, behalve het verslinden van alle online kruiswoordpuzzels natuurlijk. Speel hier een gratis kruiswoordpuzzel. 

 

2. Zweedse puzzel

Ons bestaan is al behoorlijk druk - en dan zijn we vaak óók nog eens heel druk met het zoeken naar ontspanning. Tot nu. Want Zweedse puzzels zijn precies wat je nodig hebt. Totale focus, geen prikkels van buitenaf en een perfecte balans tussen in - en ontspanning. De omschrijving staat in het hokje, maar wat is het woord? Het graven in je geheugen en zoeken naar woorden levert je een fris hoofd en scherpere geest op. Hokjesdenken was nog nooit zo ontspannend - en gelegitimeerd. Speel hier een gratis Zweedse puzzel. 


3. Sudoku

Sudoku. Zowel het woord als de puzzels zijn helemaal ingeburgerd in ons leven - en gelukkig maar, want er is weinig leuker dan je brein te breken over de rijtjes en cijfers van deze immens populaire puzzel. De regels zijn simpel, de oplossing vinden vraagt wat meer van je. Maar: dan krijg je - naast intens geluk als het laatste cijfer past - ook wat. De puzzels prikkelen je creativiteit, vergroten je logisch inzicht en je vermogen om problemen op te lossen. Dat laatste is sowieso handig, niet? Ook fijn: je kunt op elk niveau instappen en met elk boekje een niveau hoger klimmen. Er zijn Sudoku’s met 1 ster (die zijn het eenvoudigst) en met 15 sterren - voor de echte pro’s. Speel hier een gratis sudoku. 

 


Work-out voor je hersenen: 5x puzzelboekjes voor een fitter brein4. Woordzoeker

Hield je als kind van speuren, dan heb je met woordzoekers goud in handen. Letters worden woorden, als je maar lang genoeg zoekt en streept. Wat je ervoor nodig hebt? Natuurlijk een computer, maar ook 100 % focus. Hoe fijn is het om je even helemaal af te sluiten en je te concentreren op deze ene taak? En beeld je dat gevoel van dat állerlaatste gevonden woord eens in. Word jij niet alleen blij van, je groeiende werkgeheugen ook. Win-win. Speel hier een gratis woordzoeker. 

5. Woordkraker

De woordkraker, die je alleen online kunt spelen, is een soort Lingo. Of eigenlijk is het precies Lingo. En zo leuk als dat klinkt, zo leuk is het ook. Het doel is om in zo min mogelijk pogingen het woord te raden. Hoe? Je typt je oplossing in en drukt op enter. De kleuren van de vakjes geven aan hoe dichtbij je bij de oplossing bent. Groene vakjes zijn letters die op de juiste plek in het woord zitten. Oranje geeft aan dat de letter in het woord zit, maar op een andere plek. Als het vakje grijs kleurt, betekent het dat deze letter niet in het woord voorkomt. Rest ons maar één ding te zeggen: groen!!! En oja: speel hier een gratis woordkraker. 
nb: hiervoor dien je ingelogd te zijn in onze Klubble omgeving. Het platform voor je dagelijkse puzzels. Speel de 1e 7 dagen gratis.