Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

 

 

Vakantie?:
Deze puzzelboeken maken je hoofd heerlijk leeg


 Toplijstje

 #ontspannenenopladen


Het lekkerste aan vakantie? Je hoofd even helemaal leegmaken. Geen ingewikkelde vraagstukken op werk, geen logistieke uitdagingen om het avondeten op tijd op tafel te toveren, en geen commissies, juffen of buren die (weer eens) wat van je willen. Nee: gewoon even helemaal niks. Zálig. 

Ben je het hier grondig mee eens, maar ook weer niet het type dat zeven dagen lang naar de zee gaat zitten staren? Neem een puzzelboek mee. Zo gebruik je nog wel je brein, maar precies op zo’n manier dat het ontspannend werkt. 

Om je alvast tegemoet te komen (gemak dient de mens, en Denksport ook), hebben we onze vijf favoriete puzzelboeken voor op vakantie voor je op een rij gezet. Kiezen mag, ze allemaal meenemen uiteraard ook.

1. Het Typisch Jaren 80 Puzzelboek

Madonna, Doe Maar, Prince, Dallas en Dynasty, big hair en brede schoudervullingen: wie wordt er niet gelukkig van een vleugje jaren 80? Zelfs als je dit tijdperk niet (bewust) hebt meegemaakt, krijg je spontaan nostalgische gevoelens bij het horen van het liedje Africa, van… juist - Toto. Tien punten. En van een beetje nostalgie op vakantie, is nog nooit iemand slechter geworden. Eerder het tegenovergestelde. Lekker op het strand de material girl uithangen? Wij zeggen: Doe Maar! 

2. Het Pubquiz Puzzelboek

Een pubquiz in een kroeg is leuk, maar als de zon schijnt, zul je jou niet snel aan de bar vinden. Groot gelijk heb je, maar: ook met mooi weer kan er naar hartelust gepubquizt worden zónder dat jullie van je strandbedje af hoeven te komen. En wel met Het Pubquiz Puzzelboek. Maak je borst maar nat voor vragen als: ‘Wat is de achternaam van Anouk?’, ‘Wie voltrok het eerste homohuwelijk?’, en ‘Aan wie hebben we de hoedjestraditie op Prinsjesdag te danken?’ Ideaal om samen met je reisgezelschap je tanden in te zetten. Nu alleen nog bepalen wie er uit z’n horizontale houding komt om quizmaster te spelen. 

3. 10 voor Taal - Varia Beeldpuzzels

Was jij absoluut het slimste kind van de klas wat taal betreft? Of houd je gewoon heel erg van het programma 10 voor Taal? Dan mag het 10 voor Taal Varia Beeldpuzzelboek zéker niet in jouw reiskoffer ontbreken. Met de verschillende puzzels, quizvragen, cryptische beeld- en rebusopgaven en fotoraadsels uit dit luxe en gevarieerde puzzelboek komt je hoofd tot rust, terwijl je kennis tegelijkertijd op allerlei manieren worden getest. Wij zeggen: win-win. Zonnebrand op en gaan.  


Van Tetris tot Tatjana: Dit is het Typisch Jaren 80 Puzzelboek


4. 10 voor Taal - Woordkrakers

En dan nog een leuke voor de taalliefhebbers onder ons. Al heb je heus niet daadwerkelijk een tien voor taal nodig om je heil te vinden in dit leuke puzzelboek. Liefde voor taal is al genoeg. Een vage verliefdheid ook. Wat je kunt verwachten? Een gevarieerde mix van leuke, korte taalpuzzels, waaronder paardensprongen, anagrammen, letterrebussen, piramides, homoniemen, woordrijgen en diverse in- en aanvulopgaven. Duizelt het je na het lezen van dit rijtje een beetje? Beloofd: na het puzzelen is je hoofd weer hélemaal leeg.

5. Woordzoeker 3* Vakantiekanjer

En tot slot onze Woordzoeker 3* Vakantiekanjer. Want als het woord vakantiekanjer in de titel zit, mag die natuurlijk niet ontbreken in de reiskoffer. Dit leuke en lekker dikke puzzelboek (146 pagina’s, stel die terugreis nog maar even uit) bevat niet alleen een groot aantal themawoordzoekers, maar ook nog eens verschillende en uitdagende varianten erop. Allemaal op een prettig 3 sterren niveau - ‘t is ook jouw vakantie. Naast je vertrouwde woordzoekers, kun je je dus ook heerlijk verliezen in puzzelsoorten als doolhof, lettersoep, miljoenenzoeker, telraam, verborgen woordzoeker, woordzoekertjes en zoek om een hoek. Rest jou alleen nog een pen en parasol te zoeken. Fijne vakantie!