Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Met gierende banden inslaan:
Het GP Race Puzzelboek


Specials

#Puzzeltjespeciaal #gasopdiepuzzel


Ronkende motoren, de geur van smeltend asfalt en natuurlijk, natúúrlijk Max Verstappen: de Formule 1 is naast immens populair ook een waar volksfeest geworden. En daarom kon een speciaal puzzelboek niet uitblijven.

Het GP RACE Puzzelboek is een nogal ideaal puzzelboek voor liefhebbers van rondjes op het circuit én rondjes in de kroeg - want het barst van de vragen en weetjes over deze koningsklasse van de autosport. Deze vragen beantwoord je op je sloffen.

 

Door fans, voor fans
Het puzzelboek is gemaakt door puzzelmakers en tevens F1-fans, en is bedoeld voor hen die stad en land afreizen om hun helden op wielen voorbij te zien scheuren en zij die geen moment hoeven na te denken over het antwoord op de vraag: wie werd er achtste tijdens de Grand Prix van Brazilië in 1974? Inderdaad, Patrick Depailler.

Maar wie denkt dat dit boek je niets meer kan leren, heeft het mis. Dankzij de vele puzzels en hersenkrakers wordt je kennis getest én aangevuld 

Zeven rondes
Het boek bestaat uit zeven hoofdstukken, ‘rondes’ uiteraard, waarin met verschillende puzzels op de verschillende facetten van de sport wordt ingegaan. Van een Filippinemix over Nederlandse en Belgische coureurs tot een quiz over circuits en een beeldpuzzel over auto’s en een Leg de link over brokkenpiloten: alles komt voorbij. En gelukkig met een iets lager tempo dan je gewend bent, dus je kunt rustig nadenken over je antwoorden.

Kleine sneakpeak van al het moois in het boek? Natuurlijk. 3 voorbeelden uit het GP RACE Puzzelboek - kun je daarna met gierende banden naar de boekhandel.  

1. Wie de helm past, trekke he(l)m aan...
We willen niet beweren dat vroeger alles beter was, maar duidelijker was het in elk geval wel - als het om helmen gaat tenminste. Waar een kleur vroeger al voldoende was (rood? Niki Lauda. Zwart met rode, blauwe en gele strepen? Precies. James Hunt), worden de hoofddeksels tegenwoordig opgeleukt met kindertekeningen en basketballen. En da’s een stuk lastiger herkennen. Want… welke helm hoort bij welke coureur? 

 

2. Geld moet rollen - en hard ook

Dat de autosport een dure sport is, wist je waarschijnlijk al. Dat een snelle pitstop voor het verwisselen van een voorvleugel evenveel kost als een tweedehands Lambourghini, verbaast je dan ook niets. Maar, de sky is de limit niet meer: sinds 2021 is er een limiet aan wat teams mogen uitgeven. Hoe goed ben jij op de hoogte van de circuitcenten? Test je kennis met onze quiz. 


5x het perfecte cadeau voor vader, moeder, kind én buurvrouw


3. Eyes on the price

Men mag dan wel zeggen dat meedoen belangrijker is dan winnen, maar dat geldt niet voor de autosport. Daar gaat het om winnen, winnen en nog eens winnen. En waar zes dieven dachten met de uitpuilende prijzenkast van Red Bull een enorme slag te slaan, viel de waarde ervan behoorlijk tegen. Uit frustratie mikten ze de trofeeën in een nabijgelegen meer. 

Gelukkig hebben we de foto’s nog én dus een beeldpuzzel: welke bokaal hoort bij het winnen van welke race? 

 

In vuur en vlam

Smelt je nou net zo hard van deze puzzels als het asfalt op het zonnige circuit van Zandvoort? Snappen we - hadden wij ook. En het goede nieuws is, er is veel meer. Meer puzzels, weetjes, foto’s en bovenal: Formule 1. Hebben? Maak dan een pitstop in de boekhandel of bestel het boek online.