Gratis verzending
Abonnementen & losse edities - gratis verzending In Nederland & België
De beste aanbiedingen
Altijd de beste aanbiedingen Tot 20% korting op nieuwe abonnementen
Officiële Denksport webshop
Officiële Denksport webshop Het volledige assortiment

Dit is waarom
Grote Bosatlas Puzzelboeken zo populair zijn


 De Puzzel

#puzzelstukjeopzijnplek


Kroketten, klompen en… kaarten? Ja. Alleen dat laatste klopt écht, als het om Nederlanders gaat. Want in tegenstelling tot houten schoeisel en elke dag bruin fruit als lunch, zijn we wel dol op kaarten. Niet voor niets is Het Grote Bosatlas Puzzelboek al jaren een van onze best verkochte puzzelboeken. 

En dat snappen we wel. Want hoe leuk is het om de wereld te ontdekken en je (topografische) kennis te testen aan de hand van puzzels en kaarten?

 

De puzzelaars zeggen het

Dat laatste zeggen niet alleen wij, de cijfers en dús de puzzelfans zeggen het ook. De allereerste editie van Het Grote Bosatlas Puzzelboek kwam uit in 2019 en ging meer dan 150.000 keer over de toonbank. In 2021 verscheen editie nummer 2, die 70.000 keer werd verkocht. Ook het derde puzzelboek uit 2022 viel met 250.000 verkochte exemplaren in goede aarde - of Nederlandse klei, zo u wilt.

Mooie cijfers natuurlijk, maar waar jij voor kwam: waarom is de combi kennis, topografie en puzzels niet alleen een gouden, maar ook een verslavende combinatie? Kunnen we natuurlijk zelf verzinnen, maar leuker vonden we het om in verschillende online reviews te duiken. We zetten de meest gehoorde reacties voor je op een rij. 

 

1. Puzzelen, aardrijkskunde en geschiedenis: alles ineen

Wie van aardrijkskunde en geschiedenis houdt, grijpt misschien eerder naar een biografie of atlas, maar combineren in de vorm van een ontspannende bezigheid kan juist perfect. Zo schrijft een puzzelfanaat in een review: ‘Dit is het allerleukste puzzelboek ooit. Zeer verslavend en wat een mooie koppeling tussen puzzelen, aardrijkskunde en geschiedenis’. 

Een ander weet in haar review over puzzelboek 2 een prachtige metafoor te vinden: ‘Na het verschijnen van deel 1 hoopte ik op een tweede editie. En weer ben ik heel erg blij... dit is voor mij als fervent aardrijkskunde- en geschiedenisfreak en ook nog eens fervent puzzelaar “de hemel op aarde".’ 

2. Het geeft je reiskriebels

Een goede combi dus, dat moge duidelijk zijn. Maar met een beetje geluk, krijg je van een flink potje kaartpuzzelen ook nog eens een flinke dosis kriebels. De goede, uiteraard. ‘​​Ik hou van snuffelen in atlassen en kaarten, dus dit was heel erg leuk om te doen’, luidt een review. ‘Er zijn zoveel dingen die ik nog niet wist! Je krijgt er spontaan reiskriebels van, waarbij je het puzzelboek wilt meenemen. Erg leuk. Ik verheug me op een vervolg.’


Van Tetris tot Tatjana: dit is Het Typisch Jaren 80 Puzzelboek


3. Verschillende niveaus

En tot slot: Het Grote Bosatlas Puzzelboek is er voor iedereen. Of je nou al jaren meespeelt of pas gisteren bent ingestapt. Ook hoef je niet bij deel 1 te beginnen, bevestigt een enthousiaste review: ‘Puzzelen deed ik niet eerder in deze vorm. En deel 1 heb ik gemist. Deze nummer 2 echter geeft me grote vreugde. Een pareltje, ik heb er voor onder de kerstboom meteen een paar extra besteld! Zowel moeilijk als makkelijker is het qua niveau in puzzels. De grote platen tussendoor zou ik bovendien wel willen inlijsten.’ 

 

Stap in de trein...

We kunnen wel stellen: puzzelkaartboeken zijn een hit. Een vierde exemplaar kon dan ook niet uitblijven. In de nieuwe editie, die vanaf april 2024 verkrijgbaar is, maak je een reis om de wereld in dertig treintrajecten. Bij iedere spoorlijn stap je regelmatig uit, en maak je tripjes vanuit een station naar de directe omgeving. Ook reis je naar het verleden in de vorm van een aantal legendarische treinverbindingen van vroeger. Wij zeggen: iedereen klaar? Instappen maar. 

Het Grote Bosatlas Puzzelboek Treinreizen is vanaf april 2024 verkrijgbaar.